S-a prelungit termenul pentru depunerea cererilor unice de plată

147
S-a prelungit termenul pentru depunerea cererilor unice de plată - saprelungittermenul-1463066810.jpg

Articole de la același autor

· Institutele de cercetări și asociațiile crescătorilor de animale vor putea accesa plățile

Termenul pentru depunerea cererilor unice de plată de către fermieri era este 15 mai, însă, până în prezent, le-au depus aproximativ 598.000 de fermieri din cei circa 1.000.000 de fermieri potențiali beneficiari ai plăților.

Pentru a facilita accesul fermierilor la plățile directe și ajutoarele naționale tranzitorii și pentru extinderea categoriei de beneficiari la această formă de sprijin financiar, printr-o ordonanță de urgență s-a prelungit termenul de depune fără a se percepe penalități de întârziere până la 15 iunie 2016.

De altfel, în cadrul reuniunii Comitetului de Plăți Directe și Dezvoltare Rurală al Comisiei Europene s-a aprobat ca data limită pentru depunerea cererii unice de plată pentru anul 2016 să fie 15 iunie.

De asemenea, prin actul normativ aprobat de guvern se extinde categoria potențialilor beneficiari de plăți, prin introducerea universităților, institutelor, stațiunilor didactice, fermelor de cercetare și producție agricolă, stațiunilor de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol și altor organisme și organizații de cercetare din domeniul agricol, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finanțare.

Rezultă că și Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Palas Constanța, aflat într-o situație financiară disperată, va putea beneficia de plățile directe.

Totodată, la solicitarea principalelor asociații de crescători de animale, pentru a beneficia de plățile pe suprafață, pentru circa 1 milion ha de pajiști concesionate de la autoritățile locale, se reîncadrează în categoria potențialilor beneficiari ai plăților, asociațiile crescătorilor de animale, deoarece, conform prevederilor actuale ale OUG nr. 3/2015, cu modificările și completările ulterioare, acestea nu mai puteau depune cererea unică de plată și, implicit, nu mai beneficiau de plățile pe suprafață.

În perioada 2015-2020 România beneficiază de circa 10,85 miliarde de euro în cadrul pilonului I al politicii agricole comune. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Martie 2016
Stire din Economie : O pană de curent a boicotat APIA
Pagina a fost generata in 0.5768 secunde