Salariile scad cu 20%, la CFR Marfă

360
Salariile scad cu 20%, la CFR Marfă - 2ef2f23622dfa5202d95c156aa30317f.jpg
Conducerea CFR Marfă a decis ca, de ieri, să se treacă la programul de lucru de la cinci la patru zile, cu reducerea corespunzătoare a salariului angajaților, informează CNS "Cartel Alfa", care anunță că susține protestul Federației Mecanicilor de Locomotivă, care s-a opus acestor măsuri.

Confederația Națională Sindicală "Cartel Alfa" consideră că această măsură încalcă contractul de muncă valabil în cadrul Companiei CFR Marfă, hotărârea fiind luată fără acordul Federației Mecanicilor de Locomotivă, sindicat reprezentativ, și fără respectarea prevede-rilor legale în vigoare.
"Reducerea programului de lucru de la cinci la patru zile provoacă lucrătorilor o pierdere salarială de 20 la sută care se adaugă unei reduceri a veniturilor salariale de 30 la sută, stabilite anul trecut și valabilă și pentru anul 2011 și vine pe fondul reducerilor de personal. În prezent, în cadrul Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă «CFR Marfă» SA are loc concedierea colectivă a 3.000 de angajați, dintre care 2.581 de lucrători urmând să intre în șomaj, diferența de 419 având vârsta de pensionare", se arată în comunicatul remis agenției Mediafax.
CNS "Cartel Alfa", la care Federația Mecanicilor de Locomotivă este afiliată, consideră că această decizie, luată unilateral de condu-cerea Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă "CFR Marfă", este "dovada incompetenței manageriale care înțelege că reforma înseamnă doar concediere colectivă și reducere salarială".
Sindicaliștii precizează că restructurarea trebuie să înceapă cu restructurarea politicilor de stat și a managementului societății, care a dovedit incapacitate repetată în a rezolva problemele companiei, prin menținerea unor politici economice defavorabile, prin plata de taxe foarte mari pentru accesul pe infrastructura feroviară, achiziții de energie electrică la supraprețuri și păstrarea la valori ridicate a accizelor pentru motorină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3603 secunde