Ministrul Finanțelor:

Salariile și pensiile ar putea crește anul aceasta

2722
Salariile și pensiile ar putea crește anul aceasta - salariuorb25767200-1325686569.jpg
Salariile bugetarilor, dar și pensiile, ar putea crește anul acesta, potrivit unor declarații făcute de ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu la postul România TV. Majorarea s-ar putea face numai în anumite condiții: trebuie să fie sustenabilă și depinde, totodată, de evoluția piețelor financiare.

"Dacă în luna aprilie vom avea condiții de a majora salariile și pensiile, în mod sustenabil, o vom face. Mi-e greu să spun acum cu cât vor crește", a declarat Gheorghe Ialomițianu sursei citate.

Ministrul Finanțelor Publice spune că vrea să evite situația din 2008, când Guvernul hotărâse majorarea salariilor, iar după câteva luni a declarat că măsura luată a fost una greșită. "Mi-aș dori ca oamenii să o ducă mai bine. Dar eu pot să îi asigur de o stabilitate macroeconomică, că salariile și pensiile se plătesc", a mai adăugat acesta.

Ministrul care administrează banii țării mai spune că prioritare în acest an vor fi investițiile în infrastructură. Mai precis în construcția de autostrăzi și în reabilitarea drumurilor. "Ministerul Transporturilor are cel mai mare buget pentru investiții. Aproape de 14 miliarde", a precizat oficialul.

Statul român alocă în anul 2012 circa 38 de miliarde de lei pentru investiții în domenii precum transport, agricultură, sănătate și în sectorul energetic. Suma este cu peste 5% mai mare față de investițiile din anul trecut.

Gheorghe Ialomițianu precizează totodată că va lua la puricat angajările din companiile de stat. Potrivit ministrului, metoda "un angajat la șapte disponibilizați" nu va putea fi aplicată la fiecare societate de stat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Decembrie 2011
Stire din Economie : Cresc prețurile la motorină
Pagina a fost generata in 0.3841 secunde