Iorguș a discutat problema lipsei de căldură de la Mangalia cu ministrul de Finanțe

1229
1
Iorguș a discutat problema lipsei de căldură de la Mangalia cu ministrul de Finanțe - pdlzanfiriorgus15091317835036131-1323863812.jpg
Deputatul Zanfir Iorguș a avut, zilele acestea, o întrevedere cu Ministrul Finanțelor Publice, Gheorghe Ialomițianu și cu Ministrul Secretar de Stat în același minister, Gheorghe Gherghina, privind posibilitatea avizării unui credit pentru achiziționarea combustibilului necesar încălzirii locuințelor din Mangalia, se arată într-un comunicat remis presei astăzi.

În urma discuțiilor menționate, deputatul Iorguș declară următoarele: "Varianta garantării, de către primăria Municipiului Mangalia, a unui împrumut către societatea furnizoare de agent termic din localitate, nu poate fi realizată, întrucât statul (adică primăria) nu poate garanta pentru un agent economic privat. Pe de altă parte, varianta unui împrumut contractat de primărie, în această perioadă de criză economică, este o soluție greoaie și de durată. Drept pentru care, o soluție la această situație, cu ajutorul căreia vom putea trece peste sezonul rece, este aceea ca Primăria Municipiului Mangalia să stopeze, urgent, risipa banului public și toate cheltuielile inutile (spectacole, schimbat borduri și trotuare bune etc), iar toți banii din bugetul local să fie dirijați pentru plata în avans a achiziționării combustibilului. Este regretabil că s-a ajuns la situația, ca, în prag de iarnă, primăria să rămână fără bani pentru căldură deși, eu, personal, am tras nenumărate semnale de alarmă, pe tot timpul primăverii și verii acestui an".

Iorguș menționează în comunicat mai multe aliniate ale art. 2  din OUG 69/2011, care demonstrează că Primăria Municipiului Mangalia ar fi avut pârghiile legale necesare pentru a evita situația generată în prezent.

Comentează știrea

sugiuc
20 decembrie 2011
hazna infundata

Iorguse invenineaza si infiereaza cu simt de raspundere tot ce misc in Mangalia,il tradeaza si fata de cotofana infometata inconjurata de acoliti adunati din toate judetele tarii...este o voma de moldovean, imputit care a agitat la max. orasul ... sa se duca la dracu inapoi in Barladul lui.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.471 secunde