Salată cu icre de știucă de Tulcea şi ţuica Zetea, promovate la festivalul gastronomic din Muntenegru
154
Articole de la același autor
Renaşterea pavilionului maritim românesc. „Textul de lege este gata, lipseşte doar voinţa politică!”
15 Mai 2023
Studenți din Republica Moldova, instruiți în cadrul unui program de specialitate sprijinit de BNR și ASE
05 Mai 2023
Ambasada României din Muntenegru a organizat un eveniment dedicat gastronomiei din România și Muntenegru, în municipalitatea Danilovgrad, în vecinătatea capitalei Podgorica.
Evenimentul a reprezentat o oportunitate de promovare a produselor agroalimentare românești înregistrate pe schemele de calitate naționale şi sisteme de calitate europene, prin degustare de produse.
La standul României s-au promovat produse înregistrate pe sisteme de calitate europene și scheme de calitate naționale, precum: Salam de Sibiu IGP, Telemea de Ibănești - DOP, Cârnați de Pleșcoi - IGP, Salată tradițională cu icre de crap - STG, Scrumbie de Dunăre afumată - IGP, Salată cu icre de știucă de Tulcea - IGP, Salată tradițională cu icre de crap, Salinate de Turda, Pălincă - IG, Țuică Zetea de Medieşu Aurit - IG, produse obținute de membrii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale, Cozonac domnesc, rachiu din fructe -
Sordony din Horezu, Vâlcea, brânză și cașcaval de la stâna Vaideeni, cașcaval de Horezu, produse tradiționale și atestate după rețete consacrate „Ca Altădată”, bucate românești din județul Vâlcea.
Totodată, vizitatorii au avut ocazia să deguste produse din arealul zonei montane, precum brânză maturată Raclette, brânză maturata Tilsit, brânză maturata Arkenzeller, brânză maturata Trapista, zacuscă de vinete, tocană de legume, zacuscă de ghebe, zacuscă de hribi.
Produsele agroalimentare românești au fost însoțite de o gamă variată de vinuri de Dealu Mare.
La eveniment, au participat oficialități locale şi centrale din Muntenegru, oameni de afaceri, personalități universitare şi culturale, români din diaspora.
Evenimentul a reprezentat o oportunitate de promovare a produselor agroalimentare românești înregistrate pe schemele de calitate naționale şi sisteme de calitate europene, prin degustare de produse.
La standul României s-au promovat produse înregistrate pe sisteme de calitate europene și scheme de calitate naționale, precum: Salam de Sibiu IGP, Telemea de Ibănești - DOP, Cârnați de Pleșcoi - IGP, Salată tradițională cu icre de crap - STG, Scrumbie de Dunăre afumată - IGP, Salată cu icre de știucă de Tulcea - IGP, Salată tradițională cu icre de crap, Salinate de Turda, Pălincă - IG, Țuică Zetea de Medieşu Aurit - IG, produse obținute de membrii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale, Cozonac domnesc, rachiu din fructe -
Sordony din Horezu, Vâlcea, brânză și cașcaval de la stâna Vaideeni, cașcaval de Horezu, produse tradiționale și atestate după rețete consacrate „Ca Altădată”, bucate românești din județul Vâlcea.
Totodată, vizitatorii au avut ocazia să deguste produse din arealul zonei montane, precum brânză maturată Raclette, brânză maturata Tilsit, brânză maturata Arkenzeller, brânză maturata Trapista, zacuscă de vinete, tocană de legume, zacuscă de ghebe, zacuscă de hribi.
Produsele agroalimentare românești au fost însoțite de o gamă variată de vinuri de Dealu Mare.
La eveniment, au participat oficialități locale şi centrale din Muntenegru, oameni de afaceri, personalități universitare şi culturale, români din diaspora.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 17 Iulie 2021
Luni, 31 Octombrie 2016
Luni, 04 Octombrie 2021
Joi, 05 Decembrie 2019