"Scrumbia de Dunăre afumată" vrea să obțină protecția UE
189
Articole de la același autor
E jale mare în portul Constanța! De două zile autoritățile nu mai iau șpagă de la nave!
08 Octombrie 2016
Atenție, studenți de la marină: Europa are nevoie de specialiști în serviciile de la uscat!
19 Octombrie 2016
Navigatorii români sunt condamnați să fie foarte bine pregătiți
20 Octombrie 2016
Ovidiu Cupșa a pus-o de-o colaborare cu americanii
28 Octombrie 2016
Atenție, se primesc proiecte de finanțare pentru sănătate!
18 Octombrie 2016
Vreți voturile marinarilor? Ce le oferiți la schimb?
29 Octombrie 2016
Dosarul pentru "Scrumbia de Du-năre afumată" a trecut de etapa opoziției naționale și a fost transmis la Bruxelles, conform procedurilor europene, în vederea înregistrării și dobândirii protecției la nivelul Uniunii Europene ca indicație geografică protejată.
"Scrumbia de Dunăre afumată" este obținută prin metoda de sărare și afumare la rece, specifice ariei geografice de proveniență, care conferă unicitate produsului propus pentru înregistrare la nivel european.
Potențialul gastronomic și natural al României, pus în valoare de politica agricolă comună prin politica de calitate, poate constitui un element important în vederea creșterii valorii adăugate a produselor agroalimen-tare, care poate duce la dezvoltarea zonelor rurale, în special, și a comerțului cu produse de calitate în general.
România deține doar trei produse românești recunoscute la nivel european: Magiunul de prune de Topoloveni (indicație geografică protejată), Salamul de Sibiu (indicație geografică protejată) și Telemeaua de Ibănești (denumire de origine protejată). Alte două produse se află în analiză la Comisia Europeană, "Novac afumat din Țara Bârsei" și "Cârnați de Pleșcoi".
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 19 Octombrie 2016
Miercuri, 22 Iunie 2016
Marţi, 21 Iunie 2016
Luni, 23 Mai 2016
Vineri, 06 Mai 2016
Vineri, 22 Ianuarie 2016
Miercuri, 05 Octombrie 2016
Miercuri, 04 Mai 2016
Luni, 02 Mai 2016