Comisia Europeană recunoaște progresele înregistrate de România

239
Comisia Europeană recunoaște progresele înregistrate de România - comisiaeuropeana-1476810437.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a notificat formal România în legătură cu ridicarea condiționalității G5, referitoare la existența unui cadru legislativ pentru aplicarea efectivă a normelor Uniunii Europene privind ajutoarele de stat în domeniul fondurilor structurale și de investiții europene. Țara noastră devine astfel primul stat membru al Uniunii Europene care îndeplinește condițio-nalitatea privind ajutorul de stat, evitând astfel o posibilă suspendare a plăților. Autoritățile de la Bruxelles declară că s-a îndeplinit planul de acțiune convenit de responsabilii români cu oficialii Comisiei Europene.

Condiționalitățile ex-ante au fost negociate de fiecare stat membru cu Comisia Europeană și reprezintă măsuri de pregătire legislației/ instituțiilor pentru o bună utilizare a fondurilor europene.


31 decembrie 2016 este termenul limită până la care România trebuie să îndeplinească toate condiționalitățile. Întârzierea îndeplinirii condiționalităților poate duce la suspendarea integrală sau partială a plăților aferente Programelor Operaționale care sunt vizate de respectivele condiționalități. România a negociat 36 de condiționalități, acceptate de Guvern în 2014.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4425 secunde