Info fiscalitate: ce contracte se înregistrează la ANAF

429
Info fiscalitate: ce contracte se înregistrează la ANAF - infofiscalitate-1476810475.jpg

Articole de la același autor

Persoanele juridice române și persoanele fizice rezidente au obligația să înregistreze contractele, documentele încheiate cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente care execută pe teritoriul României prestări de servicii de natura lucrărilor de construcții, de montaj, activităților de supraveghere, activităților de consultanță, de asistență tehnică și a oricăror altor servicii prestate în România, care generează venituri impozabile, conform art. 8, alin. (8) din Codul Fiscal. 


De asemenea, aceeași obligație o au și persoanele juridice străine care desfășoară activitate în România printr-un sediu permanent/sediu permanent desemnat. 


Înregistrarea documentelor menționate, indiferent de durata lor, se efectuează la organul fiscal competent, prin depunerea Declarației 017. Contribuabilii mari și mijlocii fac excepție și au obligația înregistrării documentelor la organul fiscal central competent pentru administrare. 


În acest sens, s-a întocmit proiectul de ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală privind această procedură de înregistrare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.9045 secunde