12 proiecte din transporturile românești vor primi finanțare europeană

182
12 proiecte din transporturile românești vor primi finanțare europeană - 12proiecte-1466428605.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a făcut publice rezultatele selecției proiectelor Statelor membre propuse în cadrul apelului de proiecte aferent anului 2015, din cadrul Mecanismului Interconectarea Europei (CEF). Pentru România au fost evaluate pozitiv 12 proiecte ale unor compa-nii publice și private, din toate cele patru moduri de transport, dintr-un total de 18 proiecte transmise. Proiectele evaluate vizează infrastructura feroviară și navală în primul rând, dar și sistemele de transport din infrastructura rutieră și aeriană. 


Programul CEF reprezintă un mecanism de finanțare din fonduri europene nerambursabile în perioada 2014 - 2020 dedicat în special sectorului de transport, dar și sectoarelor de telecomunicații și energie.


Finanțarea totală prevăzută de acest mecanism pentru sectorul de transport la nivelul UE este de 26,25 miliarde de euro, din care 11,3 miliarde de euro pentru statele eligibile sub politica de coeziune.


În cadrul alocării de 11,3 miliarde de euro, România are rezervată suma de 1,23 miliarde de euro. Această alocare rămâne rezervată României dacă este angajată pe proiecte în cadrul apelurilor de proiecte în perioada de până la 31 decembrie 2016.


În cadrul apelului de proiecte CEF aferent anului 2014 România a utilizat deja suma de 711,8 milioane de euro, iar proiectele evaluate pozitiv la apelul din anul 2015 însumează încă aprox. 530 milioane de euro, ceea ce asigură utilizarea întregii sume alocate României. În perioada imediat următoare, statele membre și Comisia Europeană vor valida rezultatele evaluării și se vor emite deciziile de finanțare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Negocieri comerciale între UE și SUA
Pagina a fost generata in 0.54 secunde