Șantierul Naval Constanța, prezent la "NOR SHIPPING 2011"

537
În perioada 24-27 mai 2011, România a fost prezentă cu un pavilion național la cea de a 23-a ediție a expoziției și conferinței internaționale "NOR SHIPPING 2011", care s-a desfășurat sub deviza "Următoarea generație a shipping-ului". În cadrul târgului găzduit de complexul expozițional "Norway Trade Fairs", din Oslo (Norvegia), au avut loc dezbateri pe următoarele teme: construcțiile și reparațiile de nave, construcțiile de generatoare eoliene offshore, sistemele de navigare și IT, sistemele de siguranță și salvare, serviciile maritime și de logistică, sistemele de propulsie și motoare.
Printre cele 1.100 companii, din 50 de țări, s-au numărat și 10 firme din România, printre care și Șantierul Naval Constanța.
"Ediția din acest an a fost mai puțin tensionată decât cea din 2009, din primul an al crizei economice. Lumea shipping-ului este ceva mai relaxată. Există un interes major pentru proiectele navale prietenoase față de mediu (având în vedere cerințele Organizației Maritime Internaționale privind reducerea emisiilor de CO2), pentru echipamente noi, cu consum redus de energie, pentru materiale novatoare și noi tipuri de nave. Pentru noi a fost un bun prilej să luăm pulsul pieței, să observăm direcția spre care evoluează industria navală" - a declarat Radu Rusen, directorul general al SNC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.16 secunde