Programul Rabla

Concurs Șase vouchere pentru cei care cumpără mașini electrice

404

Articole de la același autor

Veste bună pentru cei care își doresc o mașină electrică. Ministrul Mediului și pădurilor, László Borbély, a anunțat ieri că se pregătește o ordonanță de urgență care acordă cumpărătorilor, din partea statului, o serie de facilități.
Aceste avantaje, printre care se numără și eliberarea a șase vouchere în loc de unul, prin programul Rabla, ar acoperi astfel diferența de cost dintre vehiculul electric și cel normal, care în prezent ajunge la aproximativ 5.000 de euro.
"Am propus să introducem în Programul Rabla, încă din acest an, o facilitate. În cazul în care o instituție publică, un cetățean - dar în primă fază vor fi instituțiile publice - participă la Programul Rabla și predă o mașină, să primească un număr de până la șase tichete valorice, a câte 3.800 lei fiecare, și nu unul, pentru fiecare autoturism vechi predat spre casare, dacă va cumpăra mașini electrice. Pentru o mașină hibrid însă va primi mai puține vouchere. Prin ordonanța de urgență vom stabili exact procedura prin care acest lucru se va putea realiza", a precizat ministrul Borbély.
Potrivit acestuia, ordonanța de urgență va fi aprobată în aproximativ două săptămâni.
De asemenea, chiar dacă instituția care vrea să cumpere o mașină electrică nu are niciun vehicul pe care să-l poată casa, se va acorda totuși o subvenție. "În aceste condiții, instituția respectivă poate primi de la Fondul de Mediu o subvenție de până la 25% din valoarea mașinii noi. Urmează să stabilim exact procentele", a explicat ministrul Borbély.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 06 Aprilie 2011
Stire din Economie : Unde mergem de Paște?
Pagina a fost generata in 1.4867 secunde