Scandalul "Murfatlar" face victime în Ministerul Finațelor Publice

661
1
Scandalul

Articole de la același autor

Lovitură grea de imagine pentru Finanțele Publice românești. Cinci demnitari și înalți funcționari publici sunt urmăriți în Dosarul "Murfatlar", afacere care a păgubit bugetul statului cu aproximativ 600 milioane de euro.

Direcția Națională Anticorupție a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, față de inculpații:

- Ana Jarda (la data faptelor, director în cadrul Direcției generale management al domeniilor reglementate specific din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, membru al Comisiei pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor);

- Daniel Diaconescu, șeful Direcției Generale Antifraudă Fiscală (la data faptelor, directorul general al Direcției generale de informații fiscale din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, membru al comisiei anterior menționate);

- Mariana Vizoli, secretar de stat (la data faptelor, director al Direcției de legislație în domeniul TVA din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, membru al comisiei anterior menționate;

- Ciprian Badea (la data faptelor, directorul general al Direcției generale juridice din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, vicepreședintele comisiei anterior menționate);

- Monica Negruțiu (la data faptelor, directorul general al Direcției generale de reglementare a colectării creanțelor bugetare - ANAF și membru al comisiei).

Dacă faptele pentru care cei cinci sunt inculpați se vor dovedi a fi reale, va rezulta că o întreagă structură a Ministerului Finanțelor Publice, respectiv Comisia pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor, a acționat ca un grup infracțional.

Oare câte astfel de grupări există în acest minister? Să ne amintim că recent, procurorii DNA au făcut o descindere în portul Constanța și au început să-i ancheteze pe funcționarii vamali, pe care îi suspectează că iau șpagă de la nave.

Mai au credibilitate campaniile Ministerului Finanțelor Publice pentru a determina conformarea voluntară a contribuabililor la plata obligațiilor fiscale, câtă vreme funcționarii săi merg mână în mână cu marii evazioniști și susțin criminalitatea economică? În timp ce marea masă a contribuabililor sunt vânați chiar și pentru restanțe de câțiva lei, evazioniștii de lux sunt ajutați de înalții funcționari ai ministerului să jefuiască sute de milioane de euro din bugetele statului.

În anul 2013, Fiscul s-a restructurat pe bani grei, împrumutați de la Banca Mondială. S-au organizat examene de selecție "la sânge", cu "teste de integritate", s-au spart vechile structuri și s-au înființat altele noi, "curate", în locul Gărzii Financiare "corupte" a fost înființată Antifrauda Fiscală. Astăzi, acțiunile DNA ne demonstrează că toate aceste eforturi extrem de costisitoare s-au făcut de ochii lumii, că Fiscul este aceeși Marie, dar cu altă pălărie.

Faptul că secretarul de stat Mariana Vizoli și șeful Direcției Generale Antifraudă, Daniel Diaconescu, și-au dat demisia nu încălzește pe nimeni, câtă vreme nu se face curățenie de sus până jos în acest minister.

Comentează știrea

ION
22 octombrie 2016
Toata conducerea trebuie arestata la Romania Murfatlar

La Romania Murfatlar trebuie arestata intreaga conducere.De unde au banii pentru vile ,copii lor invata si traiesc in strainatate, masini de lux, concedii in teritorii exotice, apropiatii lor au servicii "caldute" ... de unde? din salariu...?? NUUU!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.339 secunde