Scapă de mașina veche! Reîncepe Rabla

496
Scapă de mașina veche! Reîncepe Rabla - vmbluxsonormasinioperatiunearabl-1331049051.jpg
Constănțenii care au mașini vechi și vor să scape de ele ar trebui să se pregă-tească. Guvernul a aprobat ieri, printr-o hotărâre, bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2012 al Fondului de Mediu, al Administrației Fondului pentru Mediu, precum și lista proiectelor și programelor pentru protecția mediului finanțate din Fondul pentru Mediu în anul 2012, a anunțat ministrul Mediului și Pădurilor, László Borbély.
Acesta a declarat că în anul 2012 continuă derularea Programului pentru Înnoirea Parcului Auto (Programul Rabla), pentru care este alocată suma de 114 milioane de lei (echivalentă pentru 30.000 de mașini), urmând ca aceasta să fie suplimentată pe parcursul anului, în funcție de cerințele pieței.
Programul continuă în aceeași formă ca și în anul 2011, constănțenii având posibilitatea să obțină și să utilizeze cumulat până la trei vouchere de câte 3.800 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou.
László Borbély a precizat că, începând cu anul 2010, prin intermediul Programului Rabla au fost casate aproximativ 300.000 de mașini.
Oficialii spun că cel mai probabil programul demarează în aproximativ trei săptămâni. "Pornim, de mâine (n.r.- astăzi) sau de la apariția în Monitorul Oficial, selectarea REMAT-urilor și a dealerilor și eu sper ca în trei săptămâni să pornim efectiv, oamenii să poată să meargă la REMAT-uri și să predea mașinile. Vă aduc amin-te că, din 2010, de când am schimbat sistemul, am reușit să casăm 300.000 de mașini vechi, care au dispărut din circulație. Cetățenii au reușit să achiziționeze în jur de 100.000 de mașini noi, în acești ani", a precizat Borbély. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3946 secunde