Schemă de ajutor pentru crearea de locuri de muncă

280
Schemă de ajutor pentru crearea de locuri de muncă - olandaspaniamai2010830-1343762861.jpg
Guvernul a instituit o schemă de ajutor pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin utilizarea tehnologiilor noi și crearea de noi locuri de muncă. "Necesitatea vine din faptul că România înregistrează un decalaj de competitivitate raportat la țările dezvoltate din UE. Acest decalaj de competitivitate poate fi recuperat prin asigurarea unei creșteri economice inteligente, rezultată din comercializarea produselor și serviciilor care înglo-bează tehnologii inovatoare, iar această creștere economică inteligentă este bazată, în viziunea actului normativ, pe baza principiilor europene, este bazată, spuneam, pe cercetare și inovare, pe utilizarea teh-nologiilor informației și comunicațiilor, pentru a crea produse noi și servicii care să genereze locuri de muncă de calitate, conform obiectivelor înscrise în Strategia Europa 2020" - a declarat ministrul finanțelor, Florin Georgescu.
Propunerea aprobată de guvern mută accentul de la activele fixe, sprijinite prin prima schemă de ajutor de stat, către muncă, către persoanele care dețin calificări cu un ridicat grad de pregătire profesională. Ea are în vedere finanțarea costurilor salariale, aferente per-sonalului cu calificare ridicată, în domenii de cercetare-dezvoltare, inovare, energie, informatică, precum și în industria prelucrătoare înalt tehnologizată, pentru persoane juridice care activează în aceste do-menii și care creează cel puțin 200 de noi locuri de muncă.
Măsura se va aplica în domenii precum: industria prelucrătoare, cu excepția fabricării băuturilor și cu excepția fabricării produselor din tutun; producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat; activități de editare produse software, teleco-municații, activități de servicii în tehnologia informaticii, activități și servicii informatice, cercetare-dezvoltare.
Cheltuielile eligibile sunt costurile salariale aferente unei perioade de doi ani de activitate pentru locurile de muncă nou create. Locurile de muncă trebuie menținute pe o perioadă de minimum cinci ani de la data efectuării primei plăți a ajutorului de stat aferent fiecărui loc de muncă nou creat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 01 August 2012
Stire din Economie : Euro, la peste 4,58 lei pe interbancar
Pagina a fost generata in 2.138 secunde