Schimbare la vârf în ANAF: Blejnar revocat, Pop promovat

370
Schimbare la vârf în ANAF: Blejnar revocat, Pop promovat - blejnar-1334689426.jpg

Articole de la același autor

Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a semnat, pe data de 17 aprilie 2012, decizia de revocare a lui Sorin Blejnar din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. El a fost numit șef al departamentului pentru controlul marilor averi.
Tot ieri, premierul a semnat decizia de numire a lui Șerban Pop în funcția de președinte al ANAF. Deciziile intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României.
Comunicatul de presă al guvernului nu prezintă motivul revocării lui Blejnar. Aceasta s-ar putea datora neîndeplinirii dispoziției premierului. Pe 17 februarie, el le-a cerut oficialilor implicați în combaterea evaziunii fiscale ca, în termen de 60 de zile, să aducă venituri suplimentare la buget de cel puțin 1,5% din PIB. Termenul a expirat ieri, 17 aprilie.
Pe 10 aprilie, cu șapte zile înainte de expirarea ultimatumului, președintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat public că a atras la buget 4,93 miliarde de lei, adică 0,81% din PIB, deci sub ținta de 1,5%. Blejnar afirmase că măsurile de combatere a evaziunii fiscale luate de către ANAF și instituțiile subordonate, în perioada 1 ianuarie - 7 aprilie 2012 vor alimenta bugetul cu 4,93 miliarde lei, reprezentând 0,81% din PIB.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Aprilie 2012
Stire din Economie : Sorin Blejnar și-a dat demisia
Vineri, 11 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : ANAF pune sechestru pe halele Nokia
Pagina a fost generata in 0.5021 secunde