Scumpirea măștilor de protecție, investigată de Consiliul Concurenței

188
Scumpirea măștilor de protecție, investigată de Consiliul Concurenței - dddd-1582637067.jpg

Articole recomandate

Consiliul Concurenței investighează comportamentul companiilor care comercializează produse și echipamente de protecție medicală, în contextul scumpirii masive a acestora, a declarat, marți, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, conform Agerpres. "La ora actuală, cererea de echipamente medicale de protecție, respectiv măști medicale, este foarte mare, iar producătorii nu reușesc să acopere solicitările. În același timp, însă, nu este normal ca unele companii să profite de această situație și să crească prețurile nejustificat", a precizat el.

Potrivit acestuia, companiile riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri, dacă se dovedește că au încălcat legea. "Ca urmare, investigăm comportamentul companiilor care comercializează produse și echipamente de protecție din domeniul sănătății și securității în muncă, în contextul majorării excesive a prețurilor acestora. Dacă vom constata încălcarea regulilor de concurență, așa cum știți, companiile implicate riscă amenzi care pot ajunge până la 10% din cifra de afaceri", a susținut el.

Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) susține că, în momentul de față, farmaciile dispun de un stoc minimal pentru cererile curente de măști de protecție, fără posibilitatea de a suplimenta, ca urmare a lipsei de stoc la nivel de producători (național și internațional). O cutie cu 50 de măști medicale costa, în urmă cu o lună, aproximativ 25 de lei în farmacii, iar în aceste zile produsul poate fi găsit online cu aproape 500 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5097 secunde