Scumpiri la mobilier, în magazinele din România. Cu cât au crescut prețurile

204
Scumpiri la mobilier, în magazinele din România. Cu cât au crescut prețurile - scumpire-mobila-1711045734.jpg

Articole de la același autor

Românii care îşi mobilează locuinţele scot mai mulţi bani din buzunare. Faţă de anul trecut, preţurile au crescut cu aproape zece la sută, însă raportat la perioada de dinainte de pandemie creşterile sunt mult mai mari.


În contextul scumpirilor la mobilă, românii au găsit şi soluţii. Unii fac rabat de la calitate şi caută alternative la mobilierul din lemn. Sau chiar cumpără din magazine mobilier cu defecte, dar cu reduceri substanţiale.
Inflația în România este cea mai ridicată din Uniunea Europeana, iar scumpirile au apărut pe toate palierele, inclusiv la mobilier.


Potrivit Institutului Național de Statistică, prețul mobilierului a crescut, în ultimul an, cu 7%.


Însă creșterile sunt mult mai mari față de acum 3-4 ani, de perioada de dinainte de pandemie, mai ales că cel puțin producătorii de mobilă se plâng că au întâmpinat și ei creșteri de prețuri la materia primă special la lemn, dar și la energia electrică.


În magazinele de profil, cea mai mare forfotă, este la zonele cu reduceri.
"Clienții chiar caută asta, merg direct la zona de outlet de mobilier și pot ajunge la o reducere chiar de 300-400 lei pentru un defect la sertar sau o zgârietură care nu deranjează cu nimic folosirea produsului", spune Daniel Olteanu, manager de magazin, preluat de antena 3.ro


Mobilarea unui dormitor, de exemplu, pornește de la câteva mii de lei.


"Nu este un secret că, în ultima perioadă, inflația a pus o mare presiune pe buzunarele românilor. Sunt soluții inteligente pentru a face economii când vine vorba de mobilarea casei. Mobilierul multifuncțional este o modalitate foarte inteligentă de a salva o parte din bănuți. Cumperi o piesă de mobilier care răspunde mai multor nevoi sau activități și nu e nevoie să cumperi mai multe piese de mobilier", a precizat Theodor Nica, Manager Design Interior.
Și mobila second-hand este o variantă pentru cei care au un buget limitat. Cererea a crescut, în ultima perioadă, cu 15%.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.473 secunde