Se caută investitori pentru Programul TRACECA

382
Proiectul coridorului de transport Europa - Caucaz - Asia (TRACECA) a fost inițiat de Uniunea Europeană, iar primul program finanțat de ea a fost lansat în 1993.

Ideea de bază a acestei inițiative este următoarea: prin dezvoltarea infrastructurii de transport și a serviciilor aferente în țările participante la proiect, prin armonizarea legislației și a procedurilor, să fie încurajate schimburile comerciale dintre UE și țările din zona Mării Negre, Mării Caspice și din Asia.

Până în prezent, Uniunea Europeană a sprijinit cooperarea și asistența tehnică a statelor participante la această inițiativă cu un total de aproape 170 milioane de euro, pentru 80 de proiecte. Începând din 2004, proiectele s-au axat pe siguranța și securitatea transporturilor, armonizarea legislației pentru facilitarea comerțului.

La sfârșitul lunii februarie, Comisia Europeană a găzduit forumul destinat atragerii investițiilor în infrastructura de transport din Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, România, Tadjikistan, Turcia, Ucraina și Uzbekistan. La conferință au fost prezenți reprezentanți ai comunității internaționale a donatorilor și investitorilor. Discuțiile au vizat potențialul de finanțare pentru 12 proiecte prioritare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6229 secunde