Pamflet

Tupeu de vameș

600
1
Tupeu de vameș - spaga-1330621328.jpg
Înainte de 1989, coada de la carne se hrănea cu… verdeață. Pe atunci, cel mai important personaj era Măcelarul. Dacă aveai pile la el și dădeai șpagă, păpai cărniță.

Măcelarul vremurilor noastre este Vameșul. El tranșează taxele vamale și accizele. De el depinde câți bani se scurg în subteranele economiei și câți mai rămân pentru visteria statului.

Dacă Vameșul a închis un ochi, ai scăpat de sărăcie. Dacă i-a închis pe-amândoi, te-ai îmbogățit pentru trei generații.

Bunăstarea personală a Vameșului este invers proporțională cu sănătatea ORL-ului său. Cu cât vederea, auzul și mirosul său sunt mai grav afectate, cu atât vila sa are mai multe etaje și autoturisme mai scumpe în garaj. Grea boală profesională!

Tupeu mai mare decât al Vameșului nu există pe lumea asta. Dacă vor mușchii lui, îmbătrânești în Vamă. Acolo, el e Dumnezeu!

Pe lumea asta, Vameșul nu se teme de nimeni, nici de procurorii anti-corupție, nici de judecători. Păi, ce, ăia nu-s tot oameni cu dureri și nevoi?

Vameșul are o singură spaimă: "Dacă trece vreunul prin Vamă fără să dea șpagă?"

Vameșul din portul Constanța Sud - Agigea este specia cea mai fudulă. Ăstuia nu-i ajungi la nas nici cu Turnul Eiffel. Nu concepe să meargă de la birou până la vapor cu mașina instituției ori cu propriul auto. Cine îi solicită serviciile trebuie să-l aștepte cu automobilul la scară. Nu urcă în el dacă nu-i destul de scump, pe măsura rangului său. "Dacia" ar fi o groaznică jignire pentru Dumnezeul Vămii Agigea.

Comentează știrea

Dumitru
2 martie 2012
Ce-i asta?!?

Mai Tita , scrii fabule , te exprimi in metafore ?!? Spune-ne exact daca stii , cine sunt cei de la Vama Agigea! Vezi ca ai ratat sa-l intrebi pe Mihalcioiu despre cauzele inclinarii navei de la Agigea !!! Cat despre vamesi - asta e un articol de senzatie sau de investigatie ? Toata lumea a auzit de coruptia din vama si ce averi au. Lasa omule locul tinerilor, care scriu cu subiect si predicat , si nu mai lua salariul degeaba de la Bosanceanu pe niste articole pe care le poate scrie orice elev de clasa a 5-a intr-o compunere despre vamesi!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1684 secunde