Se dă startul TINIMTEX-ului!

1177
Se dă startul TINIMTEX-ului! - 9b9325629b65b26ca7188c70dd5402c4.jpg
Constănțenii care intenționează să-și schimbe ori să-și îmbogățească garderoba în această perioadă au acum prilejul să facă acest lucru la prețuri ceva mai mici decât cele din magazine. Cinci zile, în inter-valul 16 - 20 februarie, se va desfă-șura, în stațiunea Mamaia, Târgul Național de Îmbrăcăminte - Încălțăminte TINIMTEX 2011, târg de referință în domeniul textil, cu tradiție pentru zona Dobrogea, organizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean.
Chiar dacă ne aflăm într-un context economic foarte dificil, atât pentru industria textilă, cât și pentru industria pielăriei și a celorlalte ramuri ale industriei ușoare, după cum au subliniat și reprezentanții CCINA, totuși cea de-a 49-a ediție a TINIMTEX este așteptată cu mare nerăbdare de comercianții locali, care pot încheia contracte cu producătorii, dar și de constănțeni.
În total, 275 de producători și importatori din toată țara își vor expune marfa, pe o suprafață de 6.500 de mp, în cinci locații din stațiunea Mamaia. Astfel, la parterul Pavilionului Expozițional se vor găsi confecții textile pentru adulți, iar la etaj, tricotaje, confecții, lenjerie, articole copii și decorațiuni interioare. La salonul pregătit în incinta Tenis Club IDU, constănțenii pot găsi confecții din piele și blană, la Aurora și Victoria, încălțăminte și marochinărie, iar la Select, de asemenea, confecții textile adulți.
Există însă un secret, care poate face ca ședința de shopping să se bucure de rezultate cum nu se poate mai bune: cel mai bine este să nu așteptați ultimele zile de târg, deoarece atunci este foarte probabil să nu mai fie disponibile nici modelele, dar nici mărimile ori culorile preferate.
Și cei mai pretențioși au ce vedea la TINIMTEX. Producătorii vin la Mamaia și cu colecții de lux, produse de foarte bună calitate, care, culmea, deși sunt ceva mai scumpe, au fost la mare căutare și la edițiile precedente.

15% dintre firmele participante sunt din județ
Și anul acesta, potrivit direc-torului CCINA, Dănuț Jugănaru, cele mai multe firme care participă la TINIMTEX sunt din București - 25%, urmate de cele din Constanța și Iași - 15%, Arad - 10% și Brașov, Neamț și Suceava, câte 5%.
În total, anul acesta vor fi prezenți în Mamaia 190 de producători și doar 85 de comercianți. De altfel, acest lucru face și diferența, susține președintele CCINA Constanța, Mihai Daraban, între TINIMTEX-ul organizat la Mamaia și alte târguri de acest gen. Astfel, nu doar că prețurile sunt mai mici, deoarece marfa este vândută direct de producători, dar firmele locale pot încheia contracte atractive cu aceștia.
"Numărul, totuși mare, de participanți și al saloanelor ocupate ne demonstrează faptul că acest târg se bucură de notorietate pe piața expozițiilor, acest lucru datorându-se, în mare măsură, și seriozității firmelor expozante, care se prezintă, la acest eveniment, cu noile colecții pentru sezonul ce urmea-ză, cu produse de calitate și prețuri atractive", au precizat reprezentanții CCINA.
Târgul poate fi vizitat, în pe-rioada 16 - 19 februarie, între orele 10.00 - 19.00, iar pe 20 februarie, ultima zi, între 10.00 - 16.00.
Anca CHICU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 15 Februarie 2011
Stire din Economie : Ultimul cizmar al Constanței
Pagina a fost generata in 1.628 secunde