Se întorc căpșunarii în țară, de sărbători. Vânzările de bilete de avion către România au crescut cu 31%

108

Articole de la același autor

Numărul biletelor de avion cu destinația finală România a înregistrat o creștere cu 31% în 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017. Această creștere relevă faptul că mulți dintre românii care locuiesc în străinătate (fie studenți, fie români care lucrează în străinătate) se reîntorc în perioada Paștelui pentru a sărbători alături de familie și prieteni și că din ce în ce mai mulți români aleg să revină în țară cu avionul în detrimentul autocarului sau mașinii personale.


Potrivit datelor unuia dintre site-urile cele mai importante de vânzări de bilete de avion, s-au înregistrat creșteri și în ceea ce privește numărul biletelor de avion din România către destinații externe, însă procentul este de doar 3%.


Din România, cele mai căutate destinații sunt București, Iași, Timișoara și Cluj în timp ce destinațiile externe cele mai solicitate rămân, ca și în anii anteriori, țările cu cele mai numeroase comunități de români: Italia, UK, Spania și Germania. 


Pentru zborurile către familie și prieteni, studiul Vola.ro arată că 68% dintre bilete sunt achiziționate pentru o singură persoană, iar 22% dintre acestea, pentru două persoane. 
Prețul mediu al unui zbor de Paște – 143,46 € 


Pentru perioada Paștelui, tariful mediu al unui bilet de avion este de 143,46 €, iar turiștii încă își mai pot rezerva un zbor la prețuri rezonabile. Spre exemplu, un bilet de avion cu destinația România costă aproximativ 139,20 €, un bilet cu destinația Italia 94,27 €, UK - 110,74 €, Germania - 123,76 € și Spania - 149,03 €.


City break-urile, preferate pentru vacanță de Paște
Datorită perioadei libere destul de scurte, românii care își doresc să călătorească de Paște se îndreaptă fie spre destinații de city break, fie spre destinații cu comunități numeroase de creștin ortodocși, pentru a se putea bucura de slujba din noaptea de Înviere. Destinații preferate de români pentru vacanță de Paște sunt, preponderent, cele europene, atât datorită intervalurilor de zbor scurte, precum și tarifelor accesibile. 
Cele mai căutate destinații de city break rămân Roma, Milano, Berlin și Barcelona pentru care turiștii au plătit în medie între 120 și 250 euro / persoană pentru o vacanță cu 3 nopți cazare la hoteluri de 3 și 4 stele și zbor inclus. 69% dintre serviciile de acest tip sunt achiziționate pentru cupluri sau grupuri de minim două persoane.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8178 secunde