Se suplimentează suma destinată crescătorilor de păsări

156
Se suplimentează suma destinată crescătorilor de păsări - gainioua-1345013100.jpg
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că a elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern pentru suplimentarea sumei destinate sprijinului financiar în favoarea bunăstării păsărilor, pentru acoperirea necesarului trimestrului III. Proiectul de act normativ a fost întocmit în conformitate cu principiile stabilite în urma discuțiilor cu reprezentanții Uniunii Crescătorilor de Păsări din România, au precizat reprezentanții MADR.
Anul de bunăstare este cuprins între 16 octombrie anul precedent și 15 octombrie anul curent, împărțit în următoarele patru trimestre: 16 octombrie a anului precedent -15 ianuarie a anului curent, 16 ianuarie - 15 aprilie, 16 aprilie - 15 iulie, 16 iulie - 15 octombrie.
În anul 2011, au fost alocate fonduri de la bugetul de stat doar pentru primele două trimestre, având în vedere negocierile de transfer al acestei scheme de sprijin în Programul Național de Dezvoltare Rurală, în cadrul măsurii 215 - Plăți în favoarea bunăstării animalelor.
"În urma negocierilor cu Comisia Europeană, transferul acestei scheme de sprijin a fost amânat din cauza unor aspecte tehnice și financiare. Prin urmare, conducerea MADR a făcut mari eforturi pentru acoperirea necesarului financiar de la bugetul de stat, suplimentându-se suma inițială cu cea aferentă solicitărilor din trimestrul III", au subliniat reprezentanții MADR.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 14 August 2012
Stire din Economie : Declin economic în zona euro
Marţi, 14 August 2012
Stire din Economie : Comerțul auto în declin
Pagina a fost generata in 1.519 secunde