Sectorul construcțiilor își ia avânt

127
Sectorul construcțiilor  își ia avânt - sectorulconstructiilor-1439396802.jpg

Articole de la același autor

Pe zi ce trece, sectorul construcțiilor este tot mai dinamic. În semestrul I 2015, volumul lucrărilor de construcții a crescut față de semestrul I 2014, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 10,3%, respectiv cu 10,9%.

Pe elemente de structură au avut loc creșteri la lucrările de reparații capitale, cu 14,0 %, la lucrările de întreținere și reparații curente, cu 11,0% și la lucrările de construcții noi, cu 9,3%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor a crescut astfel: la clădirile nerezidențiale, cu 13,5%, la construcțiile inginerești, cu 10,1% și la clădirile rezidențiale, cu 4,9%.

În anii 2004 - 2008, sectorul construcțiilor a fost unul dintre motoarele creșterii economice din România. În timpul crizei economice, din cauza crizei imobiliare și a prăbușirii creditării, volumul lucrărilor de construcții s-a redus dramatic.

Revenirea sectorului construcțiilor în rândul celor mai dinamice ramuri economice este așteptată de întreaga economie. Se știe că fiecare loc de muncă din construcții susține alte 10 locuri de muncă din industria materialelor de construcții, comerț, transporturi și servicii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4034 secunde