Angajaţii din cadrul Ministerului Finanţelor, nemulţumiţi de condiţiile muncă

Sediul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa va fi pichetat marţi, 16 mai

294
Sediul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa va fi pichetat marţi, 16 mai - 1-1683282340.jpg

Articole de la același autor

Angajaţii din cadrul Ministerului Finanţelor sunt nemulţumiţi de condiţiile muncă, şi-au exprimat în nenumărate rânduri problemele, dar, pentru că acestea au rămas nerezolvate, au anunţat că vor începe acţiunile de protest, care se vor derula la nivel naţional, până în data de 18 mai.

Astfel, vor fi pichetate sediile sistemului instituţional al Ministerului Finanţelor şi ANAF din Bucureşti şi din ţară. Punctual, la Constanţa, sediul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală va fi pichetat marţi, 16 mai, orele 17.00.

Acţiunile de protest vor fi sprijinite şi de Sindicatul Naţional Meridian, care reprezintă şi are printre membrii săi angajaţi din cadrul Ministerului Finanţelor, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi instituţiilor subordonate acestora.

„Membrii Sindicatului Naţional Meridian se solidarizează cu colegii lor din cadrul Sindicatul Naţional Finanţe Publice (SindFISC) şi vor participa alături de aceştia la acţiunile.

Salariaţii din cadrul Ministerului Finanţelor, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi instituţiilor subordonate acestora sunt nemulţumiţi în principal de condiţiile de muncă asigurate şi de neacordarea drepturilor salariale la care sunt îndreptăţiţi”, se arată într-un comunicat de presă transmis de organizaţia sindicală.

Potrivit sursei citate, clădirile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea sunt într-o stare continuă de degradare, din cauza faptului că nu au fost asigurate de-a lungul anilor fondurile necesare pentru întreţinerea curentă a acestora.

„Situaţia nu arată mai bine nici în ceea ce priveşte dotările acestora cu cele necesare desfăşurării activităţii, mobilierul fiind învechit, la fel ca şi calculatoarele şi imprimantele folosite. Lipsa banilor este uneori atât de gravă, încât unii angajaţi îşi cumpără din bani proprii cele necesare activităţii zilnice, achiziţionând produse de natura rechizitelor, hârtia de copiator şi tonerele pentru imprimante, pentru că altfel unităţile fiscale ar trebui închise până la asigurarea lor din banii acestora”, susţin sindicaliştii.

XXX

În plus, „veniturile salariaţilor nu au ajuns nici măcar la nivelul stabilit de guvern pentru anul 2022, ele rămânând mult în urma altor bugetari. Deşi lucrează în aceleaşi condiţii cu alte categorii de personal, aceştia sunt discriminaţi şi nu beneficiază de aceleaşi sporuri sau de plata zilelor de sâmbătă şi duminică lucrate”, atrag atenţia reprezentanţii Sindicatului Naţional Meridian. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5775 secunde