Semnal editorial "Marea Noastră" a acostat în portul Constanța

546
A apărut numărul pe ianuarie - februarie al revistei "Marea Noastră", editată de Liga Navală Română, o publicație cu o evoluție spectaculoasă în ultima jumătate de an. Noua ediție confirmă aprecierea pe care am făcut-o cu un alt prilej, că revista nu e cu nimic mai prejos decât multe publicații de prestigiu din shipping-ul internațional, din punct de vedere tematic, al calității editoriale și al graficii.
Așa cum ne-a obișnuit în ultima vreme, și numărul actual este centrat pe o temă majoră, iar pentru această ediție a fost aleasă industria portuară.
Editorialul "Neînfricații", semnat de Laurențiu Mironescu, președintele LNR, este dedicat schimbării și eliberării de frica de nou, de care nu au scăpat nici portuarii. Autorul pledează pentru curajul de a reforma, de a înnoi și își exprimă așteptările în privința schimbărilor de la vârful administrației portului Constanța.
Viorel Panait, președintele Asociației Operatorilor Portuari din România, semnează articolul "Un masterplan numit dorință", în care avertizează asupra pericolului ca portul Constanța să rămână fără teritoriul necesar marilor investiții, dacă dezvoltarea lui va continua să se facă haotic.
Revista consemnează opiniile câtorva operatori portuari majori, în probleme de interes pentru evoluția portului Constanța: specializarea terminalelor de marfă, dezvoltarea infrastructurii feroviare și rutiere.
Interviurile ediției au fost realizate cu Andrei Aurelian Popa, directorul general al CNAPM Constanța, și Mihai Ochialbescu, directorul general al CNAPDM Galați.
Marin Chintoan-Uță, șef de departament în cadrul Agenției Europene de Siguranță Maritimă, semnează articolul "Porturile - centre de dezvoltare națională".
Din cuprins, mai menționăm articolele: "Bumerangul", "Porturile dunărene", "Pseudo-istorie marinărească", "Instrucția pe mare", "Summit-ul la Cireșica", "Accidentul de la Tuzla".
Revista mai poate fi găsită la Liga Navală Română și librăria "Diverta".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Martie 2011
Stire din Economie : Dau un cal pentru o bragă!
Pagina a fost generata in 1.5967 secunde