Sezonul estival 2021, sub semnul haosului. „A fost ceva heirupistic”

168
Sezonul estival 2021, sub semnul haosului. „A fost ceva heirupistic” - sezonulestival2021subsemnulhaosu-1633027492.jpg

Articole de la același autor

Asociaţia patronală RESTO a organizat joi, 30 septembrie o conferinţă de presă la un hotel din Mamaia pentru a prezenta bilanţul sezonului estival care s-a încheiat şi pentru a discuta despre introducerea certificatelor QR COVID la intrarea în restaurante, baruri şi hoteluri. La întâlnirea cu presa au participat Corina Martin, preşedinte de onoare RESTO, Egevit Aslan, preşedinte RESTO şi Roberto Tortora, vicepreşedinte RESTO. Concluzia unanimă a fost că sezonul estival 2021 s-a desfăşurat sub semnul haosului. „Nu a existat nicio strategie nici din partea autorităţilor centrale, nici din partea celor locale, care mai mult au încurcat desfăşurarea în bune condiţii a unui sezon pe litoral atât de aşteptat de turiştii care şi-au cumpărat, mulţi dintre ei, pachete de vacanţă încă din noiembrie 2020”, a declarat Corina Martin.

Ea a spus că, de săptămâna viitoare, RESTO va demara întâlnirile oficiale cu toate instituţiile şi autorităţile locale, împreună cu care vor pune de comun acord o strategie pentru sezonul estival viitor. Ea a ţinut să menţioneze că singura colaborare profesionistă la nivel de instituţii a avut-o în această vară cu Prefectura Constanţa. La rândul lui, Egevit Aslan a subliniat importanţa existenţei unei strategii predictibile pentru turism. Printre problemele semnalate cu care s-au confruntat în această vară operatorii din industria ospitalităţii au fost lipsa forţei de muncă, majorările de preţuri la utilităţi şi la materiile prime dar şi extinderea plajelor din staţiunea Mamaia care mai mult au pus turiştii pe fugă decât să-i mulţumească. „A fost un sezon heirupistic, haotic, fiecare s-a descurcat cum a putut. Nu se poate spune că a fost un sezon bun. Aşa nu se poate face performanţă, avem nevoie de o strategie pe termen lung. Aşa nu se mai poate!”, a subliniat preşedintele RESTO.

Şi din punctul de vedere al plajelor, litoralul nu a stat bine. Lărgirea lor, mai ales în zona Cazino din Mamaia i-a nemulţumit şi pe operatori şi pe turişti, a subliniat şi Roberto Tortora, care a adus în discuţie necesitatea unei noi strategii îndelung discutate cu reprezentanţii Apelor Române dar şi elaborarea unui nou PUZ pentru teritoriile noi de plajă. În ceea ce priveşte certificatul digital, reprezentanţii RESTO îşi dau acordul folosirii acestuia pentru ca activitatea economică să nu mai fie oprită, dar să fie ridicată incidenţa pentru HoReCa şi să nu existe restricţii de niciun fel pentru persoanele care s-au vaccinat. De asemenea, RESTO a cerut Primăriei Constanţa să se decidă dacă vrea o staţiune turistică ca afară, să vină la masa negocierilor pentru binele oraşului de la malul Mării Negre.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6001 secunde