În stațiunea Neptun

Sezonul estival se extinde cu fonduri europene

296

În anul 2009, compania "Sulina Estival 2002" a demarat un proiect în valoare de aproape 5 milioane de euro, pentru extinderea și modernizarea complexului hotelier din stațiunea Neptun. La acea vreme, el cuprindea hotelurile: "2D Sulina" (3 stele, 111 camere + 3 apartamente), "2D Dobrogea" (2 stele, 112 camere), "2D Delta" (2 stele, 96 camere) și "2D Traian" (2 stele, 70 camere).

"Piața turismului se câștigă cu investiții - afirma directorul executiv Cristi Șapera. Avem exemplul Turciei, Bulgariei și Greciei, care i-au atras pe români pentru că au investit în bazele și serviciile lor turistice. Asta trebuie să facă și companiile de pe litoralul românesc."
Pentru punerea în practică a proiectului, compania a accesat fonduri structurale, reușind să obțină o finanțare europeană de 70% din valoarea lui (fără TVA). Diferența a acoperit-o din surse proprii.
Proiectul a fost declarat eligibil dat fiind impactul lui asupra dezvoltării stațiunii. Complexul hotelier urma să ofere mai multe servicii de calitate ridicată,
să-și extindă activitatea de la patru la șase luni pe an (într-o primă etapă) și să asigure cu 50% mai multe locuri de muncă.
Acum, la debutul sezonului estival 2011, prima parte a proiectului, cea de extindere, în valoare de 3,5 milioane euro, inclusiv TVA, este finalizată. Pe o suprafață de 3.600 mp au fost construite: o recepție comună pentru hotelurile "2D Sulina" și "2D Dobrogea", un restaurant, o bucătărie, un centru SPA, o piscină acoperită și o sală de conferințe cu 150 de locuri.
Echipat cu aparatură medicală modernă, de cea mai bună cali-tate, centrul SPA asigură un număr mare de servicii: electroterapie, împachetări cu nămol de Techirghiol, dușuri subacvatice, masaje de întreținere, terapeutice și de relaxare, kinetoterapie, saună salină, saună finlandeză, hamam și fitness.
Restaurantul cu 350 de locuri în interior și 40 de locuri pe terasă, asigură mesele zilei în siste-mul bufetului suedez. Băuturile sunt furnizate de barurile din restaurant, piscină și recepție.
Extinderea, "2D Sulina" și "2D Dobrogea" formează acum o singură unitate hotelieră, de trei stele, care a primit numele "2D Hotel Resort & SPA". Din ea va face parte, după modernizare, și hotelul "2D Delta". Acesta va fi supus reparațiilor capitale. Vor fi executate lucrări de construcții, de schimbare a instalațiilor electrice, sanitare și de ven-tilație. Hotelul va fi dotat cu un sistem de încălzire și va fi schimbată întreaga tâmplărie exterioară. Valoarea investiției, fără TVA, se ridică la 750.000 de euro. La final, clasa hotelului va crește de la două la trei sau chiar patru stele. Lucrările vor fi demarate la data de 1 octombrie 2011 și se vor încheia la 30 martie 2012.
Efectele sociale ale investițiilor realizate până în prezent se fac simțite, numărul locurilor de muncă a crescut de la 60 la 110.
Cum a debutat actualul sezon estival? "La această oră, avem 85 de camere ocupate la nivelul complexului hotelier. 60% dintre turiști sunt francezi și germani. De pe 15 iunie până pe 10 septembrie, gradul de ocupare va fi de 100%. Cei mai mulți turiști vor fi români. Străinii acoperă capetele de sezon" - a precizat Cristi Șapera.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5913 secunde