SIF Moldova şi-a schimbat denumirea

159
SIF Moldova şi-a schimbat denumirea - sifmoldovasiaschimbat-1615224691.jpg
Societatea de Investiţii Financiare recunoscută în piaţa de capital ca cea mai dinamică în ultimii 10 ani a primit avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a-şi schimba denumirea. Astfel se aliniază noii legislaţii privind fondurile de investiţii alternative, în cadrul european. SIF Moldova devine Evergent Investments, noul nume sub care va funcţiona compania cu cea mai mare capitalizare, 1,385 miliarde lei, dintre toate societăţile de investiţii financiare listate la Bursa de Valori Bucureşti.

În ultimii 10 ani valoarea acţiunilor a crescut la 13,2% fiind acordate dividende în valoare de peste 150 de milioane de euro, în timp ce valoarea activelor s-a dublat la 2,2 miliarde lei.

„Am reușit să încheiem cu succes anul 2020, un an cu multiple provocări. Rezultatul net neauditat de 56,08 milioane lei, format din profit net și câștig net reflectat în rezultatul reportat este cu 44% mai mare decât cel bugetat, ceea ce validează soliditatea modelului nostru de business și în condiții extreme”, a declarat Claudiu Doroş, director general Evergent Investments. Principalele sectoare în structura portofoliului raportat la valoarea totală a activelor sunt: financiar 44,4%, energetic 16%, industria prelucratoare 7% și imobiliare 6,9%. Evergent Investments are 38 angajați la nivel național, iar echipa executivă este formată din Claudiu Doroş, director general și Cătălin Iancu, director general adjunct. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1844 secunde