Sindicaliștii constănțeni s-au luptat cu gerul, scandând "Jos guvernul!"

479
Sindicaliștii constănțeni s-au luptat cu gerul, scandând
"Războiul" pentru apărarea Codului Muncii a început pe un ger năprasnic. Chiar în ziua în care Guvernul Boc a aprobat proiectul de modificare a legii, în opt județe ale țării s-au desfășurat acțiuni de protest.
Ieri, pe platoul din fața Prefecturii Constanța, filialele județene ale Cartel Alfa, BNS, CNSLR - Frăția și CSDR au organizat un miting la care, potrivit organizatorilor, au fost prezenți 2.000 de oameni. Acestora li s-au alăturat studenți de la Universitatea "Ovidius, Universitatea Maritimă Constanța, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate și Sindicatul Pensionarilor. Participanții au scandat "Jos guvernul!", "Unitate!" și au cerut demisia ministrului muncii.
Liderii de sindicat care s-au perindat prin fața microfonului au acuzat guvernul și patronatele că, prin modificarea Codului Muncii, "vor să legifereze sclavia", să mărească timpul de muncă de la 8 la 12 ore pe zi, să desființeze contractul colectiv de muncă la nivel național, să înlocuiască contractele de muncă pe perioadă nedeterminată cu cele pe trei ani și astfel să crească instabilitatea locurilor de muncă, să desființeze grilele de salarizare, ceea ce va duce la uniformizarea lefurilor la nivelul minim pe economie.
Acțiunile de protest continuă până pe data de 18 martie 2011. În fiecare zi vor fi organizate marșuri și mitinguri în fața prefecturilor din șase - opt județe. Viitoarele acțiuni de la Constanța sunt programate pentru zilele de 7 și 14 martie 2011.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 28 Februarie 2011
Stire din Economie : Supermarket-uri românești
Pagina a fost generata in 1.6607 secunde