Sindicali╚Ötii de la North Star Shipping din portul Constan╚Ťa protesteaz─â ├«n Bucure╚Öti

451
Sindicali╚Ötii de la North Star Shipping din portul Constan╚Ťa protesteaz─â ├«n Bucure╚Öti - sindicalistiidelanorthstarshippi-1562724642.jpg
Ast─âzi, ├«ntre orele 11.00 ╚Öi 12.30, la sediul din Bucure╚Öti al companiei ADM Logostics (├«n fapt, sediul principal al companiei North Star Shipping din portul Constan╚Ťa), Sindicatul Portuar Rom├ón "Unirea" va organiza o ac╚Ťiune de protest, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Silviu Stanciu, pre╚Öedintele t├ón─ârului sindicat ╚Öi lider al Federa╚Ťiei Sindicatelor Trans-Conex. 
"Am luat decizia de a organiza aceast─â form─â de protest deoarece, ├«n cadrul negocierilor colective, nu am ajuns la un consens pentru stingerea conflictului declan╚Öat cu angajatorul, chiar dac─â se p─ârea, la un moment dat, c─â se va g─âsi o solu╚Ťie. Am avut surpriza s─â constat─âm c─â unul dintre administratori a fost demis, iar directorul general Marian Chivu - potrivit informa╚Ťiilor pe care le avem - ╚Öi-a dat demisia ├«ncep├ónd cu data de 1 iulie 2019. Acestea sunt faptele petrecute de la greva de avertisment din data de 26 iunie 2019 ╚Öi p├ón─â ast─âzi. B─ânuim c─â ele au leg─âtur─â cu conflictul de munc─â existent ╚Öi cu ac╚Ťiunile sindicatului, dar nu avem confirmarea c─â acestea au fost principalele cauze", a declarat Silviu Stanciu. 


La ac╚Ťiunea de protest vor participa circa 100 de persoane. Sindicali╚Ötii const─ân╚Ťeni vor avea sus╚Ťinere din partea Federa╚Ťiei Sindicatelor Trans-Conex ╚Öi a Confedera╚Ťiei Na╚Ťionale Sindicale "Cartel Alfa", care a f─âcut toate demersurile pentru ca protestul s─â fie legal. 


"├Äncerc─âm s─â tragem un semnal de alarm─â c─â nu este ├«n regul─â ceea ce se ├«nt├ómpl─â la North Star Shipping. Marea problem─â r─âm├óne discriminarea pe care o face aceast─â multina╚Ťional─â, ├«n r├óndul salaria╚Ťilor ei, deoarece pe aceea╚Öi func╚Ťie ╚Öi pentru aceea╚Öi preg─âtire profesional─â se pl─âtesc salarii ├«ntre care exist─â diferen╚Ťe de p├ón─â la 50%. Aceasta contravine Constitu╚Ťiei Rom├óniei ╚Öi Codului muncii, care prev─âd c─â la munc─â egal─â trebuie s─â existe drepturi egale. Angajatorul nu a vrut s─â ├«n╚Ťeleag─â sub nicio form─â acest lucru, chiar dac─â am avut nenum─ârate discu╚Ťii pe aceast─â tem─â, ├«ncep├ónd din luna ianuarie p├ón─â ├«n momentul de fa╚Ť─â. Dac─â nu se rezolv─â aceast─â problem─â, pe data de 15 iulie, vom declan╚Öa greva general─â. Urmeaz─â s─â ne adres─âm ╚Öi Consiliului Na╚Ťional pentru Combaterea Discrimin─ârii", a declarat Silviu Stanciu. 
Stima╚Ťi cititori, cotidianul "Cuget Liber" v─â va ╚Ťine la curent cu derularea conflictului. 


Comentează știrea

Nu exist─â comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6837 secunde