Sindicatele din administrația publică, "în război" cu guvernul

102
1
Sindicatele din administrația publică,

Articole de la același autor

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație a dat publicității un comunicat de presă în care avertizează că "organizează, în data de 30.04.2015, greva generală de o zi, în administrația publică locală din România, ca urmare a nepăsării și dezinteresului manifestate de către Guvernul României față de problemele generate de salarizarea deficitară a angajaților care își desfășoară activitatea în instituțiile din administrația publică locală, cea mai slab plătită categorie de salariați din sectorul bugetar. 


FNSA a declanșat, conform legii, la începutul anului, conflictul colectiv de muncă și a organizat ca și prima formă de protest, în data de 20.02.2015, greva de avertisment, încercând să tragă un semnal de alarmă Guvernului României asupra situației disperate în care se află salariații din sectorul nostru de activitate. 


După trei ani de guvernare, constatăm că politicile actualului guvern cu privire la administrația publică locală din România nu diferă cu nimic față de cele aplicate de către guvernele anterioare, dimpotrivă acesta poate fi considerat "un demn continuator" al politicilor prin care se mimează dialogul social. 


De la momentul în care a fost declanșat conflictul de muncă au avut loc două întâlniri cu reprezentanții Guvernului României pe marginea problemelor angajaților din primării și consilii județene, însă la niciuna dintre acestea nu a fost luate în discuție solicitările FNSA, dimpotrivă s-a încercat, de către dl. Liviu Marian Pop - ministrul delegat pentru dialog social, inducerea ideii că acest conflict nu este organizat în condițiile legii. 


Singurii care nu au respectat legea sunt însă reprezentanții Guvernului României care au refuzat organizarea procedurii de conciliere, conform legii, desconsiderând astfel nevoile salariaților pe care îi reprezentăm. De asemenea, în cadrul acestor întâlniri au fost invitate organizații sindicale "de cabinet’’, fără reprezentativitate, dar care aprobau la unison promisiunile fără un suport real al domnilor guvernanți. 


În consecință, F.N.S.A. a hotărât, în cadrul unei ședințe a Biroului federal din data de 23.04.2015, organizarea grevei generale timp de o zi în administrația publică locală din România, în data de 30.04.2015, urmând ca după aceasta, membrii de sindicat ai FNSA să participe la următoarele acțiuni: 


- în data de 27.05.2015, miting în București la care vor participa minim 3000 de persoane; 


- strângerea de semnături în vederea organizării grevei generale pe termen nelimitat în administrația publică locală, în luna octombrie 2015. Revendicările minimale și decente ale categoriei de bugetari pe care îi reprezentăm, sunt: 


1. Reglementarea și liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituții realizează și sunt finanțate parțial și din venituri proprii;


2. Creșteri salariale și pentru salariații din administrația publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. 


Facem pe această cale, încă odată, apel către organizațiile sindicale din administrația publică locală din România să se alăture și să se solidarizeze cu acțiunile și revendicările FNSA. 


FNSA cere scuze tuturor cetățenilor pe care-i deservesc salariații din administrația publică locală pentru acțiunea extremă la care a fost obligată să recurgă din cauza nepăsării Guvernului României față de situația salariaților care își desfășoară activitatea în primării și consilii județene." 


Comentează știrea

costy
28 aprilie 2015
afaceri

Istoria omenirii este scrisă de cei care și-au propus scopuri mărețe și care au persistat cu îndârjire, uneori timp de ani de zile, până le-au atins. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5783 secunde