Sindicatele din metalurgie cer intervenția statului pentru salvarea locurilor de muncă

425
Programul de investiții cuprins în proiectul bugetului de stat pe 2009 va stimula consumul industrial de produse metalurgice, i-au asigurat miniștrii Adriean Videanu și Gheorghe Pogea pe liderii Federației Sindicale a Siderurgiștilor METAROM. Organizațiile profesionale din această ramură economică au solicitat intervenția statului pentru menținerea în viață a industriei metalurgice românești.
Pentru a participa la lucrările de investiții, fabricanții de produse metalurgice din România sunt obligați să intre în competiție cu unitățile similare din Uniunea Europeană, atât în privința prețurilor practicate cât și a calității acestor produse. Reprezentanții siderurgiș-tilor au insistat pentru demararea cât mai urgentă a acestui program și chiar pentru folosirea rezervelor de stat din domeniul produselor metalurgice.
Totodată s-a discutat despre evitarea închiderii de capacități ale companiilor multinaționale (precum Arcelor Mittal), după alte criterii decât cele economice. Menținerea locurilor de muncă din metalurgie a fost tema principală a discuțiilor dintre cei doi miniștri și liderii federației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.0316 secunde