SNC i-a lăsat mână liberă MApN în afacerea "Corveta multifuncțională"

332
SNC i-a lăsat mână liberă MApN în afacerea

Articole recomandate

Șantierul Naval Constanța a renunțat la acțiunea deschisă la Curtea de Apel Constanța, în contencios administrativ, prin care contesta HG nr. 48 din 2018 privind procedura de achiziție aferentă programului de înzestrare esențial "Corveta multifuncțională". Pe data de 18 februarie 2019, compania a depus o cerere de renunțare la judecată. 


Aceasta a fost formulată strict în cadrul legal prevăzut de legea contenciosului administrativ, fără a se solicita suspendarea actului normativ contestat, se arată în documentul depus de SNC. 


Compania și-a motivat renunțarea la judecată astfel: "Pentru a veni în întâmpinarea dorinței Guvernului României de a finaliza cât mai repede procedura de achiziție și pentru a înlătura orice impediment privind acțiunea formulată de societatea noastră, declarăm expres prin prezenta cerere că renunțăm la judecată". 


Acum, mingea se află în terenul Ministerului Apărării Naționale, care trebuie să ia o decizie: va respecta legea și rezultatele procedurii de selecție sau preferă un scandal de răsunet internațional, cu consecințe imprevizibile? Până în prezent, afacerea "Corveta multifuncțională" a stârnit numeroase suspiciuni, pe care lipsa de transparență și amânările din partea organizatorilor procedurii nu au făcut decât să le sporească.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4254 secunde