Soarta Complexului Energetic Oltenia se decide acum

157
Soarta Complexului Energetic Oltenia se decide acum - soartacomplexuluienergeticolteni-1651143545.jpg

Articole de la același autor

În ședința de astăzi, Guvernul discută bugetul de venituri și cheltuieli al Complexul Energetic Oltenia SA. „Este foarte important de finalizat și de concretizat acest buget, pentru că am avut discuții cu conducerea Complexului Energetic și am stabilit ca în cel mai scurt timp - și există acest angajament să sporească producția de energie și în felul acesta, practic, îndeplinim două obiective în termen scurt să putem să beneficiem de exploatarea și punerea în folosință a capacităților Complexul Energetic, iar pe de altă parte, să continuăm procesul de modernizare și să îndeplinim cerințele de decarbonizare în acest proces de obținere a energiei electrice, practic, prin alocarea a 1,2 miliarde de euro din fondul de modernizare. 


Ușor, ușor, Complexul Energetic va face tranziția de la cărbune la gaz și, totodată, își va spori capacitatea de producție de la 1.200 la 1.900 de megawați. 


Este un demers cât se poate de important, astfel încât să continuăm procesul prin care să realizăm obiectivul de asigurare a independenței energetice a țării noastre”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, la debutul ședinței.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1618 secunde