Solidaritate cu greviștii foamei de la Complexul Energetic Oltenia

87
Solidaritate cu greviștii foamei de la Complexul Energetic Oltenia - solidaritate-1426699987.jpg

Articole de la același autor

Federația Naționala a Sindicatelor din Electricitate "UNIVERS", membră a confederației Blocul Național Sindical, au dat publicității un comunicat în care își exprimă solidaritatea față de sindicatele afiliate din zona Complexului Energetic Oltenia și membrii lor cu privire la măsurile extreme întreprinse în vederea încheierii și înregistrării unui nou contract colectiv de munca la nivelul C.E.Oltenia, cu păstrarea drepturilor salariaților din CCM 2014.

"Nu suntem adepții violenței de niciun fel, iar măsura extremî, greva foamei, la care au recurs colegii noștri, periclitându-și sănătatea ți viața, demonstrează gravitatea situației create de lipsa unui contract colectiv de munca aplicabil, pentru toți salariații companiei.

Pe această cale, cerem imperios conducerii C.E.Oltenia încetarea presiunii asupra sindicatelor și membrilor acestora care nu au semnat acordul colectiv de muncă, aceasta fiind, în opinia noastră, cauza disperatei acțiuni de protest.

Dorim ca de urgență să continuăm negocierea colectivă pentru a ajunge la finalizarea și înregistrarea unui contract colectiv de munca ce ar legifera relațiile de muncă pentru toți salariații companiei și ar duce la detensionarea stării conflictuale.

Atenționăm conducerea Guvernului României, Ministerului Energiei, Complexului Energetic Oltenia și puterea locală că amplificarea conflictului poate duce la consecințe grave atât din punct de vedere economic, cât și social, iar responsabilitatea va aparține celor ce au atribuția de a găsi soluții și a instaura pacea socială.

Blocul Național Sindical și Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate "UNIVERS" sunt adepții unui dialog social constructiv, al păstrării locurilor de muncă și asigurării unui trai decent al salariaților din România." 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Greva foamei în Parlamentul României
Pagina a fost generata in 0.4596 secunde