Sondaj de opinie internațional, în rândul lucrătorilor din sectorul maritim

110

Articole de la același autor

Federația Internațională a Transportatorilor a lansat un sondaj de opinie on-line în rândul lucrătorilor din sectorul maritim: navigatori, docheri, muncitori la țărm, pescari, lucrători în navigația interioară (inclusiv pe remorchere, piloți, pe navele de salvare, de dragaj și de croazieră fluvială).

Întrebările la care sunt invitați subiecții să răspundă vizează o diversitate de teme. Iată câteva dintre ele:

- Ce crezi, calitatea locurilor de muncă este în scădere în industria ta?

- Crezi că jobul sau rolul tău este respectat de angajator?

- Crezi că industria ta ar fi mai bună dacă lucrătorii ar fi mai implicați în luarea deciziilor?

- Credeți că sănătatea și siguranța în industria dvs. ar fi mai bune dacă lucrătorii ar fi mai implicați în luarea deciziilor?

- Sunteți îngrijorat de riscurile pentru sănătate și siguranță asociate noilor combustibili și tehnologii care au fost propuși pentru a reduce emisiile din industria maritimă? Alegeți tot ce se aplică: combustibil cu amoniac, macarale terminale automate, combustibil cu hidrogen, nave alimentate cu baterii electrice, nave cu propulsie nucleară, combustibil metanol, nave alimentate cu GNL.

- Dacă s-ar introduce un combustibil sau o tehnologie nouă la locul de muncă, sunteți încrezător că angajatorul vă va oferi o formare adecvată pentru a putea lucra cu el în siguranță?

- Angajatorul dumneavoastră are un plan de reducere a emisiilor?

- Credeți că lucrătorii ar trebui să fie mai implicați în deciziile privind decarbonizarea industriei?

- Sunteți membru al unui sindicat?

Rezultatele sondajului vor fi, fără îndoială, deosebit de interesante și, cu siguranță, ITF le va pune pe masa guvernelor și a organizațiilor internaționale din sectorul maritim pentru a ține cont de ele în deciziile viitoare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6113 secunde