Sprijin financiar pentru compensarea scumpirii materialelor de construcții

121
Sprijin financiar pentru compensarea scumpirii materialelor de construcții - sprijinfinanciarpentrucompensare-1653402908.jpg

Articole de la același autor

Crizele care afectează România post-pandemică, respectiv liberalizarea prețului la energie, carburanți și criza generată de invazia Federației Ruse asupra Ucrainei au afectat mediul economic, generând costuri suplimentare și întârzieri semnificative în lanțul de aprovizionare. Drept răspuns, Guvernul României a adoptat OUG 64/2022, în urma unui proces de consultare și acordului primit din partea Executivului european. La începutul acestei săptămâni a fost aprobată metodologia privind întocmirea actelor adiționale la contractele de achiziție prevăzute în ordonanța de urgență.


Măsura de ajustare a prețurilor susține peste 7.000 de proiecte care beneficiază de mecanismele prin care sunt decontate din fonduri europene valorile rezultate din creșterea prețurilor. Astfel, se acordă cea de-a doua tranșă, în valoare totală de 3,5 miliarde de lei, din pachetul de aproximativ 5,2 miliarde de lei dedicat pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții. Adoptarea actului normativ va avea un impact între 0,7 și 1,2 miliarde de euro, care sprijină deblocarea șantierelor și, implicit, deblocarea economiei naționale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0073 secunde