Versanții și malurile canalelor navigabile vor fi consolidate

136
Versanții și malurile canalelor navigabile vor fi consolidate - versantiisimalurilecanalelornavi-1653403159.jpg

Articole de la același autor

Compania Națională „Administrația Canalelor Navigabile” a anunțat că au fost obținute toate avizele solicitate prin certificatul de urbanism în vederea realizării studiului de fezabilitate pentru proiectul de investiții „Modernizarea canalelor navigabile ale Dunării: Canal Dunăre-Marea Neagră și Canal Poarta Albă-Midia, Năvodari în vederea creșterii siguranței navigației”.

Studiul de fezabilitate are în vedere identificarea soluțiilor tehnice pentru creșterea siguranței navigației, asigurarea stabilității versanților și malurilor canalelor navigabile și posibilitatea creșterii vitezei de navigație pe acestea, fără a periclita malurile secțiunii udate a pereului din piatră brută.


Proiectul a inclus elaborarea de expertize tehnice pentru construcțiile, amenajările hidrotehnice, drumurile și podurile amplasate de-a lungul canalelor. De asemenea, s-au desfășurat și activități pentru elaborarea studiilor batimetrice, studiilor geotehnice și studiilor de analiză și stabilitate a malurile pentru ambele canale navigabile.

Asocierea Aquaproiect SA – Biroul de Consultanță Proiectate în Construcții SRL se află în etapa de finalizare a studiului de fezabiltate.
 

Valoarea totală a proiectului este de 12.597.290,56 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 10.602.704 lei, iar valoarea finanțării nerambursabile acordată de Comisia Europeană este de 9.012.298,40 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7061 secunde