Standard&Poor’s reconfirmă rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României

104
Standard&Poor’s reconfirmă rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României - standardpoorsafreconfirmat-1476017877.jpg

Articole de la același autor

Agenția de rating S&P Global Ratings a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung și scurt, în valută și în monedă locală, la BBB-/A-3, cu perspectivă Stabilă, a anunțat Ministerul Finanțelor Publice.

Această reconfirmare are la bază rezultatele obținute de România în plan economic, respectiv o datorie guvernamentală moderată, precum și perspectiva continuării ritmului de creștere economică. Nivelul scăzut al ratelor de dobândă și prețul petrolului au contribuit la o creștere economică în termeni reali de 3,8% anul trecut și de 5,2% în prima jumătate a anului 2016, fiind cea mai rapidă creștere la nivelul Uniunii Europene.

"Anunțul agenției Standard&Poor’s confirmă faptul că avem o creștere economică solidă și sustenabilă care nu vine singură, ci este însoțită de crearea într-un ritm accelerat de locuri de muncă, de inflație redusă și deficitul extern scăzut. Nivelul estimat al datoriei guvernamentale pentru sfârșitul anului 2016 este sustenabil, de 39,1% din PIB, iar costurile de finanțare ale Trezoreriei Statului sunt în scădere", a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Agenția de rating ar putea îmbunătăți rating-ul de țară acordat României în condițiile continuării consolidării bugetare, tendinței susținute de scădere a datoriei guvernamentale, precum și a programelor de restructurare și de privatizare cu succes a companiilor de stat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 09 Octombrie 2016
Stire din Economie : Coliziune între două portcontainere
Sâmbătă, 08 Octombrie 2016
Stire din Economie : Mozaic economic
Sâmbătă, 08 Octombrie 2016
Stire din Economie : Leul e bătut ca la Verdun
Vineri, 07 Octombrie 2016
Stire din Economie : Dolarul a înghițit 4 bani
Pagina a fost generata in 1.1803 secunde