Proiectul BU.RO.COOP, șansa unor parteneriate atractive

Standul bulgaro - român din cadrul TINIMTEX a atras sute de curioși

281
Standul bulgaro - român din cadrul TINIMTEX a atras sute de curioși - burocoop-1305716692.jpg

Ediția de mai a Târgului Național de Îmbrăcăminte și Încălțăminte Tinimtex a oferit vizitatorilor, dar și agenților economici de profil din Constanța și nu numai, ocazia de a intra direct în contact cu firme din Bulgaria. Acest lucru a fost posibil datorită proiectului BU.RO.COOP - "Camerele de comerț bulgară și româ-nă pentru cooperare transfrontalieră", inițiat de Camera de Comerț și Industrie Dobrich și des-fășurat în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA).

În cadrul acestui proiect, finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013, a fost organizat și standul comun bulgaro - român BU.RO. COOP, care a putut fi vizitat în perioada 11 - 15 mai 2011, la Centrul de Afaceri EuroLitoral din Mamaia.

La acesta au participat zece companii din județul Constanța și zece din Bulgaria - producători, importatori, comercianți și experți în domeniile specifice târgului.

Produsele expuse de vecinii noștri au atras imediat atenția constănțenilor tocmai prin faptul că nu toate se încadrau în tiparul regăsit la majoritatea firmelor românești participante la Tinimtex. Aceștia au venit la Constanța cu încălțăminte pentru dansuri tradiționale, pentru evenimente speciale ori casual, atât pentru adulți, cât și pentru copii, toate din piele naturală, dar și cu pantofi sport sau îmbrăcăminte de sezon pentru doamne și domnișoare. Bulgarii nu puteau veni nici fără poșete, genți pentru shopping și de voiaj, valize, curele, umbrele și "piesele de rezistență", mai mult decât apreciate de constănțence, tricotajele handmade, așa numitele haine fantezie, șalurile și eșarfele, toate produse realizate manual, cu design unicat.

De asemenea, vecinii noștri au expus în cadrul Tinimtex și cuverturi, cearșafuri, fețe de pernă, huse pentru scaune din spumă de cauciuc, fețe de masă, perne textile decorative etc, produse din satin, tafta sau jacquard.

Firmele participante au beneficiat de servicii de traducere și de asistență la întâlnirile de afaceri, au putut expune pliante, materiale de promovare și mostre, iar informațiile despre ele vor fi incluse, potrivit reprezentanților CCINA Constanța, într-un catalog electronic care va fi distribuit la sfârșitul proiectului.


BU.RO.COOP nu se limitează doar la activități ce privesc participarea comună a companiilor românești și bulgărești la târguri și evenimente business - to - business, ci urmărește și crearea a două centre de cooperare economică, unul în Dobrich și celălalt în Constanța, crearea unei asociații româno-bulgare pentru cooperare transfron-talieră și organizarea de cursuri profesionale pentru companiile inte-resate în activități transfrontaliere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6642 secunde