Statele UE susțin utilizarea hidrogenului ca sursă de energie curată

104
Statele UE susțin utilizarea hidrogenului ca sursă de energie curată - energieverdehidrogen-1602094830.jpg

Articole de la același autor

Sub președinția germană a Consiliului UE, a avut loc reuniunea informală a Consiliului Transport, Telecomunicații și Energie – secțiunea Energie, în format videoconferință. La reuniune au participat miniștrii responsabili pentru energie din statele membre ale UE și comisarul European pentru energie Kadri Simson.

România a fost reprezentată de secretarii de stat Dan Dragoș Drăgan și Niculae Havrileț, din Ministerul Econimiei, și de Elena Popescu - directorul general al Direcției Generale Afaceri Europene.

Agenda discuțiilor a vizat următoarele teme: perspective europene în vederea atingerii țintelor în domeniul energiei pentru anul 2030 și perspective la nivelul Uniunii Europene privind Strategia pentru hidrogen.

Participanții au prezentat măsurile luate de fiecare stat membru UE în vederea atingerii țintelor stabilite conform Planurilor Naționale Energie și Schimbări Climatice 2021-2030, precum și provocările pe care le-au identificat în realizarea acestor obiective ambițioase. Totodată, statele membre și-au exprimat susținerea pentru utilizarea hidrogenului ca sursă de energie curată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6065 secunde