Comisia Europeană și-a dat avizul

Statul român le va putea acorda agenților economici ajutoare de până la 500.000 de euro

348
Comisia Europeană a autorizat o schemă de ajutor propusă de România. Ea are rolul de a oferi sprijin întreprinderilor care se confruntă cu dificultăți de finanțare, ca urmare a înăspririi condițiilor de creditare, în contextul actualei crize economice. Schema permite autorităților să acorde ajutoare în valoare de până la 500.000 de euro până la 31 decembrie 2010.
Schema de ajutor este destinată doar întreprinderilor care nu se aflau în dificultate la 1 iulie 2008.
"Schema de ajutor de stat va contribui la înlăturarea dificultăților cu care întreprinderile din România se confruntă, fără o distorsionare semnificativă a pieței. Datorită colaborării excelente cu autoritățile române, comisia a putut aproba schema rapid" a declarat comisarul european pe concurență Neelie Kroes.
Ajutorul de stat poate fi acordat sub forma de sume nerambursabile, împrumuturi în condiții preferențiale, subvenții de dobândă, garanții sau eșalonarea creanțelor deținute de stat fără perceperea de dobânzi.
Decizia va fi publicată în Registrul ajutoarelor de stat de pe site-ul DG Concurență, cu numărul de referință
N 547/2009. Cele mai recente decizii privind ajutoarele de stat publicate în Jurnalul Oficial și pe site sunt enumerate în buletinul informativ electronic State aid Weekly e-News.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.543 secunde