Statul român se împrumută în draci

190
Statul român se împrumută în draci - statulromanseimprumuta-1568666773.jpg

Articole de la același autor

Gaura din bugetul statului continuă să crească. Pentru a acoperi deficitul, Ministerul Finanțelor Publice este nevoit să se împrumute și să rostogolească datoriile de la o lună la alta.


Pentru luna septembrie au fost anunțate noi emisiuni de titluri de stat pentru populație. Începând de luni, 16 septembrie 2019, a fost deschisă subscripția emisiunile de titluri de stat în cadrul programului "Tezaur", cu scadențe la 1, 2, și 3 ani și dobânzi anuale de 3,5%, 4%, respectiv 4,5%. Veniturile aferente nu sunt impozabile. Titlurile de stat pot fi cumpărate:
- în perioada 16 - 30 septembrie 2019 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului;
- în perioada 16 - 27 septembrie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, iar în perioada 16 - 26 septembrie 2019 din mediul rural.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.


Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.
Titlurile de stat sunt în forma dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.


În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.


Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe tot parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maturitățile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 August 2019
Stire din Economie : Informații de la BNR
Pagina a fost generata in 1.9585 secunde