Statul vinde 733 de imobile

340
Guvernul a decis, printr-o ordonanță de urgență, vânzarea imobilelor care fac parte din proprietatea privată a statului și proprietatea Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), și care au situația juridică clarificată. Un număr de 733 de imobile, dintr-un total de 1.100, urmează să fie vândute. În prezent există un număr de 108 imobile care nu au situația juridică clarificată. Nu sunt supuse vânzării imobilele care sunt ocupate de instituții publice, misiuni diplomatice, consulate, ambasade, instituții interguvernamentale și partide politice. De asemenea, nu vor fi supuse vânzării imobilele în care locuiesc foștii președinți ai României cărora li s-a acordat locuință pe durata vieții.
Pot cumpăra imobile orice persoane care sunt interesate, mai puțin cele care au datorii la data înscrierii la licitație față de RAPPS și care totodată au litigii cu RAPPS-ul.
Vânzarea se va face transparent, prin licitație deschisă, cu strigare, în fața presei. Prețul de pornire al licitației va fi stabilit în urma unui raport de evaluare, de către experți autorizați, care fac evaluarea prin metodele stabilite de Asociația Națională a Evaluatorilor din România (ANEVAR), ulterior urmând să fie stabilit un preț de pornire al licitației. În cazul în care prețul stabilit de către experții autorizați va fi mai mic decât de valoarea de inventar a imobilelor, se va lua în calcul valoarea cea mai mare, respectiv valoarea de inventar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 17 Noiembrie 2011
Stire din Economie : Curs BNR: 4,3564 lei/euro
Joi, 17 Noiembrie 2011
Stire din Economie : Curs BNR: 3,2348 lei/dolar
Pagina a fost generata in 2.5622 secunde