Premieră în România

Sticker-ul BRD îți transformă telefonul în card bancar

668
Sticker-ul BRD îți transformă telefonul în card bancar - 4eaf2561e9842a2d94a02829fb286f6f.jpg
BRD este prima bancă din România care introduce pe piață tehnologia Instant Pay, care permite efectuarea de plăți rapide, în două – trei secunde, fără a introduce un cod PIN.
Instrumentul de plată este emis sub formă de sticker, care poate fi lipit pe portofel, pe telefonul mobil sau pe un MP3 Player. Stickerul este atașat unui cont curent în lei, cu card Maestro sau MasterCard.
Posesorii de stickere Instant Pay le pot folosi în locațiile în care există terminale speciale de citire.
"Este o completare a unui card normal. Pentru tranzacții de cel mult 100 lei nu se cere cod PIN. Dacă suma de plată este mai mare, stickerul se transformă într-un card clasic, iar clientul trebuie să introducă un cod PIN. Metoda de plată este ideală pentru locurile aglomerate, cum ar fi super-marketurile, farmaciile, barierele, fast-food-urile, chioșcurile de ziare, benzinăriile, cinematografele, parcările sau autoservirile. Procedura de emitere este extrem de simplă și rapidă, putând fi făcută la orice unitate BRD", spune Gigi Carataș, director executiv al BRD Constanța.
Emiterea stickerului este gratuită, acesta fiind valabil timp de doi ani, cu posibilitate de reînnoire. Comisionul anul de gestiune a contului aferent este de 25 lei, însă banca nu percepe comision pentru nicio plată efectuată la comercianți.
Tehnologia de plată contactless este folosită pe scară largă în Europa de Vest, mai ales că instalarea de terminale de citire în unitățile comerciale se face gratuit. De asemenea, firmele nu plătesc nimic în timpul în care "găzduiesc" un asemenea terminal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8542 secunde