Concurs Știți ce înseamnă marcajul "CE" de pe mărfurile pe care le cumpărați?

587

Articole de la același autor

Comisia Europeană lansează o campanie de informare privind marcajul "CE". Logo-ul a fost creat pentru a facilita libera circulație a produselor și pentru a-i proteja pe consumatori.
Marcajul "CE" garantează faptul că produsele care îl poartă, indiferent dacă sunt fabricate în Europa sau în afara ei, respectă normele UE în materie de securitate, sănătate și protecție a mediului.
Cu toate că acest marcaj există de peste 15 ani, cei mai mulți consumatori comunitari nu știu că simbolul "CE" înseamnă "în conformitate cu normele europene", crezând că acesta indică faptul că produsul a fost fabricat în Europa.
Logo-ul CE este o garanție a securității, un pașaport care le permite produselor să circule liber în spațiul economic european (din care fac parte țările UE, Islanda, Liechtenstein și Norvegia). În cazul produselor care poartă acest marcaj, nu sunt necesare formalități suplimentare pentru importarea acestora în spațiul UE sau pentru exportarea într-un alt stat membru. Această procedură permite reducerea formalităților administrative și a costurilor, menținând totodată un grad ridicat de securitate.
Producătorul, fabricantul și distribuitorul unui produs care prezintă marcajul "CE" își asumă întreaga responsabilitate cu privire la respectarea normelor europene aplicabile.
Acest logo este obligatoriu pentru comercializarea în UE a anumitor produse - calculatoare, jucării, aparate electronice și electrocasnice, aparatură medicală - reprezentând mai mult de 30% din producția industrială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6813 secunde