Studenți din Republica Moldova, instruiți în cadrul unui program de specialitate sprijinit de BNR și ASE

10291
Studenți din Republica Moldova, instruiți în cadrul unui program de specialitate sprijinit de BNR și ASE - 1-1683285676.jpg
Banca Națională a României (BNR) și Academia de Studii Economice din București (ASE) susțin pregătirea de specialitate a studenților economiști din Republica Moldova. O inițiativă în acest sens a fost lansată la București, cu ocazia conferinței „Navigând printre crize suprapuse”.

Discuțiile au avut loc între membrii executivi ai Consiliului de Adminstrație al BNR, condus de guvernatorul Mugur Isărescu, împreună cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, precum și rectorii ASE București și Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), Nicolae Istudor și, respectiv, Alexandru Stratan.

Părțile au convenit să dea start unui program-cadru de pregătire a viitorilor specialiști pentru sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova, se arată într-un comunicat de presă transmis de BNR.

Conferința „Navigând printre crize suprapuse” a abordat, între altele, subiectul consolidării relațiilor moldo-române. În cadrul acesteia, conducerea Băncii Naționale a României și-a reiterat disponibilitatea de a oferi expertiză instituțională în procesul de pregătire a aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4959 secunde