Suma alocată pentru reconstrucția unei locuințe distruse de inundații nu va depăși 39.000 de lei

405
Suma alocată pentru reconstrucția unei locuințe distruse de inundații nu va depăși 39.000 de lei - 42a94c56a7e5497fd487ed1818a6f0df.jpg
Guvernul a adoptat actul normativ prin care Ministerul Dezvoltării a fost împuternicit să achiziționeze materialele necesare reconstrucției caselor distruse de inundații, pe baza solicitărilor administrațiilor publice locale.
Pentru calcularea costurilor necesare achiziționării materialelor de construcție, Ministerul Dezvoltării a aprobat un proiect tehnic, care se referă la o locuință cu 2 camere, cu o suprafață de 60,5 metri pătrați, din care suprafața utilă este de 47,5 metri pătrați.
Pentru derularea programului e necesar ca echipele mixte să fi făcut evalaurea pagubelor produse de inundații și apoi să trimită, centralizat, către minister, solicitările de materiale de construcție. Reprezentanții Ministerului Dezvoltării vor calcula necesarul de materiale de construcții, după proiectul tehnic aprobat, și apoi suma ce trebuie alocată de la buget pentru achiziționarea centralizată a materialelor, prin Agenția Națională pentru Locuințe.
Suma totală pentru o locuință reconstruită, conform acestui proiect, este de aproximativ 39.000 de lei, înainte de procedurile de achiziție. În urma acestora, suma va fi mult mai mică.
Materialele de construcție vor fi trimise către consiliile locale, care au obligația de a le depozita și împărți către beneficiari, urmând ca reconstrucția sau reabilitarea caselor să se facă din resurse proprii.
Consiliile locale vor asigura prin obiectivele de investiții proprii realizarea drumurilor și a căilor de acces pentru amplasamentele noi, în cazul strămutării gospodăriilor afectate de calamitățile naturale.
De asemenea, prefecturile vor monitoriza realizarea alimentării cu apă, a rețelelor de alimentare cu energie electrică și, după caz, a celor de alimentare cu gaze naturale, precum și a branșării la acestea a caselor de locuit reconstruite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6845 secunde