Suntem în coada clasamentelor din transporturile UE

380
Suntem  în coada clasamentelor din transporturile UE - suntemincoada-1397397101.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană a realizat primul său "tablou de bord al transporturilor". Acesta compară performanțele statelor membre în funcție de 22 de categorii, oferă o imagine a evoluției transporturilor UE și ajută statele să identifice și să abordeze deficiențele. 
Printre categoriile utilizate în analiză se numără: piața unică, in-frastructura, impactul asupra mediului, siguranța transportului, transpunerea legislației UE, încălcări ale legislației UE, cercetarea și inovarea în domeniu, indicele de performanță logistică.
România figurează ca având piața cu cei mai mulți concurenți în transportul feroviar de marfă, dar cu o infrastructură feroviară proastă. Pe de altă parte, țara noastră are cel mai mare număr de decese rutiere la un milion de locuitori, indicator care reflectă starea dezastruoasă a infrastructurii rutiere.
Vecinii României stau ceva mai bine. Bulgaria are probleme cu emisiile mari de CO2 provenite de la autoturisme noi, iar Ungaria ocupă un loc median în clasamente după cele 22 categorii, având note mici doar pentru infrastructura din aviație și logistică.
Conform "tabloului de bord", Olanda și Danemarca sunt țările cu cele mai înalte performanțe în transporturile europene. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5389 secunde