Tăriceanu le sugerează românilor că vor avea salarii occidentale peste 40 de ani

406
Premierul Călin Popescu Tăriceanu le-a transmis sindicatelor mesajul să-și tempereze pretențiile salariale. La recenta întâlnire cu presa, primul ministru a declarat că majorările salariale trebuie să țină cont de creșterea productivității muncii și de indicele inflației, care de câțiva ani este exprimat printr-o singură cifră.
Șeful guvernului a încercat să combată comparațiile ce se fac frecvent cu salariile din Occident. El a argumentat că vesticilor "le-au trebuit vreo 40 de ani să ajungă la acest nivel". Altfel spus, românii ar trebui să aibă răbdare tot atât timp. Problema e că mulți dintre conaționali nu vor să mai aștepte câteva decenii pentru a avea salarii occidentale. Peste 3 milioane au preferat să plece în Vest, la capitalism de-a gata și lefuri de 3 – 4 ori mai mari, decât să construiască economia de piață acasă la ei, unde sunt plătiți sub limita decenței.
Tăriceanu a reluat și criticile la adresa industriei și comerțului, care "nu au motive să majoreze prețurile", dar a declarat că nu poate și nu intenționează să intervină pentru limitarea lor. El apreciază că, în lipsa unei crize în domeniul ofertei, prețul produselor agro-alimentare ar trebui să stea pe loc. Premierul s-a contrazis mai apoi, când a amintit faptul că piața românească depinde în mare măsură de importurile de alimente, ale căror prețuri cresc înainte de a intra în țară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.8666 secunde